Onderhoud


Hoe voorkom ik schade aan mijn PVC vloer?

Een PVC vloer is al erg makkelijk in het onderhoud en ter preventie van schade is het verstandig om bepaalde maatregelen te nemen. Om vuil en stof zoveel mogelijk weg te laten bij uw vloer is een goede deurmat essentieel. Plaats ook viltjes onder uw meubels en verschuif geen al te zware meubels, dit kan schade veroorzaken aan de toplaag van de vloer. Als u een bureaustoel wilt gebruiken op een PVC vloer, zorg dan voor zachte wieltjes onder de stoel.

PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Met PVC vloerbedekking haalt u een onderhoudsvriendelijke vloer in huis. U krijgt wel al het mooie van hout, maar niet de nadelen wat betreft het onderhoud. De combinatie van een hoogwaardige kwaliteit met een scherpe prijs zorgt ervoor dat de kosten voor een PVC vloer relatief laag blijven.

Reinigen van een PVC vloer

Voor elk merk PVC vloer is er een onderhoudsadvies. deze beschrijving hieronder vervangt dus nooit de onderhoudswijze beschreven door het betreffende merk. Ga altijd naar de website van uw merk PVC vloer en download de bijbehorende instructies.

De PVC vloer is eenvoudig in onderhoud. De eerste reiniging van een onderhoudsvriendelijke PVC vloer begint bij de entree, een goede deurmat houdt namelijk een groot deel van het binnengelopen vuil, stof en vocht vast. Dit draagt een aanzienlijk deel bij in de besparing van uw onderhoudskosten en de levensduur van uw PVC vloer.

Tips om uw vloer is topconditie te houden voor een optimale levensduur:

  • Goed periodiek onderhoud houdt de vloer mooi.
  • Eerste reiniging 48 uur na installatie. Na droging is de onderhoudsvriendelijke vloer gebruiksklaar.
  • Losliggend vuil eenvoudig verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.
  • Vloer moppen / dweilen met goed uitgewrongen mop (het beste resultaat behaalt u met een wissysteem met microvezel doeken), met pH-neutraal reinigingsmiddel. Of met een middel dat geschikt is voor PVC vloeren en die geen filmlaag achterlaten.
  • Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.
  • Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan. Aceton nagellak remover o.i.d.
  • Plaats onder de poten van stoelen en overig meubilair viltdoppen.
  • Zorg voor zachte wieltjes onder uw bureaustoel. voor meer info klik hier.
  • De PVC vloeren die op Friesland PVC worden aangeboden zijn meestal voorzien van een speciale PU afwerklaag, ook wel traffic wear genoemd. Deze bestaat uit gemalen tegelglazuur dat voor een nagenoeg slijtvast oppervlak zorgt en periodieke nieuwe PU lagen overbodig maakt. Indien nodig kunt u volstaan met een PU hersteller. Kijk altijd bij het merk PVC vloer wat u aanschaft wat er beschreven staat voor onderhoud.