Soorten VloerverwarmingWij leveren zelf geen vloerverwarming, deze pagina is puur informatief*


*Mocht u vloerverwarming willen aanschaffen verwijzen wij u door naar http://www.thermogarant.nl/

thermo garant pvcEr zijn 3 mogelijkheden om uw vloerverwarming te installeren.

  • ingefreesde vloerverwarming
  • vloerverwarming op draadstaalmatten/krimpnetten
  • vloerverwarming op noppenplaten

 

Ingefreesde vloerverwarming.

Bij infrezen komen de verwarmingsbuizen direct in de afwerkvloer te liggen. Er worden sleuven van gemiddeld ongeveer 16 mm gefreesd. Hier komt het verwarmingssysteem, waarvan de buizen ongeveer 14 mm dik zijn. Hierna dient een egalisatielaag van tenminste 3 mm aangebracht te worden.

Ingefreesde vloerverwarming

 

Vloerverwarming op draadstaalmatten/krimpnetten

Een van de beste toepassingen is wel de montage op draadstaalmatten, met daaronder een plastic folie van minimaal 4mm dikke isolatielaag. Bij deze manier van montage worden de vloerverwarmingsbuizen met behulp van ty-raps op de matten gemonteerd. Juist deze wijze van monteren heeft als voordeel dat er onder de vloerverwarming een isolatie aangebracht kan worden. Tevens geven de staalmatten extra sterkte aan de vloer.

Krimpnetten vloerverwarming

 

Vloerverwarming op noppenplaten

Vloerverwarming kan ook geïnstalleerd worden op noppenplaten. Het voordeel van deze isolatie is dat het snel en zeer effectief is. Daarnaast worden de buizen direct in de noppen gelegd waardoor er met weinig geluidsoverlast gewerkt kan worden. De isolatie is in verschillende diktes te verkrijgen, heeft u veel ruimte dan kan er een dikkere isolatie gebruiken waardoor u nog meer kunt besparen op stookkosten.

Noppenplaten vloerverwarming

 

 

Voor het opstookprotocol, klik hier.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.